Bookmark and Share    
 

"Danske Dramatikere" hava kunnandi fund

2012-05-11 12:24

Í samband við at “Danske Dramatikere” koma til Føroyar at hava ein kunnandi fund um eina felags norðurlendska databasu, fyri tey, sum skriva til pall og film, verður fundir hildin á Tjóðpallin,

Mánakvøldið tann 14. mai kl 19.00.

Soleiðis skriva “Danske Dramatikere” til MÁF:

 

Kære dramatiker, manuskriptforfatter og nordiske kollega

Vi er i øjeblikket i Danske Dramatikere i færd med at planlægge og forprojektere en dansk/nordisk dramadatabase, en portal med manuskripter til både film og teater.

Formålet med portalen er at udbrede kendskabet til dansk/nordisk dramatik, at digitalisere og bevare kulturarven i dansk og nordisk dramatik samt at markedsføre den dansk/nordiske dramatik.

Det er tanken, at manuskriptforfatterne selv lægger et vist antal manuskripter ind på sitet - og at interesserede abbonnenter, teatre, uddannelsesinstitutioner etc. kan gå ind og læse stykkerne og senere (forhåbentlig) købe opførelsesrettighederne.

Portalen skal indeholde danske, islandske, grønlandske og færøske manuskripter, og der vil selvfølgelig være kontrol med, hvem der går ind og downloader manuskripterne.

Portalen skal også fungere som en synliggørelse af den enkelte dramatiker og manuskriptforfatter, udvalgte præsentationstekster tænkes oversat til engelsk, således at også ikke-nordiske interesserede vil kunne gå ind på site tog læse om forfatteren.

Som sagt er vi pt. i gang med forprojekteringen – og i den forbindelse ville det være fint for os at vide, om du ville have lyst til at være med i portalen – og dernæst hvor mange manuskripter du evt. ville have lyst til at lægge ind på sitet.

Din tilkendegivelse om interesse eller det modsatte er selvfølgelig ikke bindende – men i arbejdet med forprojekteringen er det vigtigt for os at kunne danne os et omtrentligt overblik over portalens omfang.

Meld gerne tilbage til os så hurtigt som muligt.

På forhånd tak!

Nina Malinovski / Susanne Godske

Danske Dramatikere

Rith°vundafelag F°roya | LŘtzenstr°­ 4, FO-100 Tˇrshavn